jueves, 28 de febrero de 2013

EL DRAC PLORANER



Autor: Equipo Betha
Editorial: Ediciones Izar, S.L.

Sinopsis: El Drac Balcebú és molt bufó però sempre està trist. Els seus plors fan que el poble s'entristeixi i s'ha de posar una solució. Tots els nens i nenes van a veure la Bruixa de l'Ull, es posa molt contenta al veure a tanta canalla i cada mati expliquen un acudit per començar bé el dia, fan activitats i jocs per passar-s'ho bé, la Bruixa els hi  diu que aquesta alegria l'han de portar cap al poble i així poder ajudar al Drac. Quan arriben al poble fan una gran festa i el Drac al sentir la música, al veure la gent ballar, riure i  tot amb tant de color i alegria es fica molt content i diu que està molt bonic el poble. A partir d'aquell dia el poble va canviar i el Drac va ser símbol del escut oficial.

ISBN: 84-7870-401-9


Any: 1998

Lloc: Zamundio





miércoles, 27 de febrero de 2013

BARBAZUL



Autor: Tareixa Alonso (il·lustracions Carles Arbat)

Editorial
:
Kalandraka

Sinopsis:
 Barbazul era un home molt ric, però cap noia es volia casar amb ell perquè tenia la barba de color blau. Ningú sabia què havia passat amb les esposes de Barbazul, i per això les dones li tenien por. Aconsegueix conquistar a la filla de la veïna i s’hi casa. Barbazul marxa de viatge i prohibeix a la seva esposa que entri al seu gabinet, però l’esposa no se'n va poder estar, obre la porta i veu penjats els cossos escapçats de les altres esposes. S’espanta tant que se li cau la clau de l’estança a terra, tacant-se de sang. Al estar la clau encantada, no la pot netejar. Barbazul torna aquella nit i li demana les claus. Quan veu la clau plena de sang, sap que l’esposa ha entrat al gabinet, i li diu que la matarà. L’esposa li va suplica un temps, puja a la seva habitació que hi havia la germana que estava de visita i li demana ajuda. Per la finestra veuen a dos cavallers, els seus germans. Barbazul perd la paciència i, quan està a punt d'assassinar a la seva esposa, els cavallers truquen a la porta. Maten a Barvazul i l’esposa hereta tota la fortuna, que la comparteix amb els seus germans.
 
ISBN: 84-8464-194-5

Any2003

Lloc: Portugal

EL VAMPIRET DRACULET


Autor: Gemma Lienas i Massot (il·lustracions Àngels Comella)

Editorial
: Cruïlla

 

Sinopsis: Aquest llibre explica la història del Vampiret Draculet en vers.
El Vampiret vivia en un castell amb els seus pares. Els seus amics eren un mussol vell i un fantasma. Un dia marxa volant, veu el pati d’una escola i decideix entrar-hi i jugar amb els nens i nenes. S’apunta a l’escola perquè vol aprendre a llegir i escriure, i els seus pares s’apunten a classes per adults. A l’escola li agraden molt el català i les ciències. El mussol vol ser oculista, i el fantasma empresari o artista. El Vampiret s’enamora de la Clara i se li declara, però ella li diu que vagi al dentista. Quan el Vampiret s’ha arreglat les dents la Clara se n’enamora i van a fer un gelat. Decideix canviar-se el nom pel de Draculet. El Castell es converteix en un museu on es promou la cultura. El fantasma finalment munta un negoci de barquetes i el mussol ven postals, confits i bombons perquè al pobre l’han suspès a l’escola d’oculistes. El Draculet s’ha tornat molt bon futbolista i ha tret molt bones notes a l’escola.

ISBN: 84-7629-908-7

Any: 1994


Lloc: Barcelona

MONSTRUO, NO ME COMAS




  

AutorCarl Morac (il·lustracions Carll Cneut)

Editorial
Barbara Fiore Editora
 





SinopsisL’Àlex era un porquet que sempre tenia molta gana. Un dia la seva mare el va enxampar menjant d’amagat entre hores i el va enviar a rentar-se al riu. De camí, l’Àlex es va trobar un arbre de mores i, quan en va voler agafar una, va aparèixer davant seu un monstre. “- Monstruo, no me comas!”, va suplicar l’Àlex, i el monstre se’l va posar a la butxaca. Cada vegada que el monstre s’anava a menjar a l’Àlex, ell li deia que hi havia animals que estaven més bons (un elefant, ocells o conills). Però com que el monstre no trobava cap dels animals finalment decideix menjar-se a l’Àlex, quan de cop apareix la mare del monstre i el renya per estar picant entre hores. L’Àlex va marxar corrent i va tornar a casa, comprenent que de vegades les mares tenen raó al posar-se una mica estrictes.

ISBN: 927-84-93811-4-8

Any: 2013

LlocOranje, Sint-Baafs-Vijve, Bèlgica

lunes, 25 de febrero de 2013

EL MONSTRUO DE RICARDO





Autor: Júlia San Miguel Martos

Editorial: Kalandraka

Sinopsis: Ricardo té un monstre imaginari a la seva habitació amb el qual juga, la seva germana petita també vol jugar amb ell però d'una manera molt diferent. De sobte, s'obre la porta, s'encén la llum. Del ensurt, Ricardo dóna un salt al llit i el monstre es queda quiet com una estàtua. El que veuen els seus ulls els deixa muts i els posa els pèls de punta. És la seva germana, agafa al monstre, li dóna un petó i diu: Ja és meu! La nena s'emporta al monstre i li desfà les trenes, el pinta, li fa pessigolles...  de sobte venen els pares i es pregunten que li ha passat a la nena que està tota pintada i amb uns cabells horripilants! Se n'adonen que el monstre és Ricardo!



ISBN: 84-96388-38-7                       Any: 2006                      Lloc: Pontevedra




LA PRINCESA I EL TALP




Autor: Ramon Girona


Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, S.A.; Edició: 1

Sinopsis: Aquest conte ens explica una meravellosa història d'amor entre una princesa que viu en un castell de vidre i un príncep que viu en un castell de pedra. Els pagesos del príncep tenen un problema, algú els hi ha fet desaparèixer durant un temps les pastanagues i les cols, culpen amb un talp que creuen que és el culpable, però el príncep el perdona i el deixa marxar. El príncep està enamorat de la princesa però per casar-se amb ella ha de passar-se tot un dia amagat sense que ella el trobi, la princesa té un mirall amb el qual ho veu gairebé to. El príncep n'està ben enamorat, ho vol provar i ho intenta amb l'ajuda dels animals però ella el descobreix i li dóna més oportunitats, ell li demana ajuda al talp. El talp diu d'amagar-se sota terra fins arribar a estar a baix de la seva habitació, ella no el descobreix i es casen, però encara ningú a esbrinat qui va fer desaparèixer les pastanagues i les cols.

ISBN:  84-8415-358-4

Any:  2002

Lloc: Barcelona

lunes, 18 de febrero de 2013

LA ESCOBA DE LA BRUJA

Autor: Agustí Asensio i Mercè Company 

Editorial: Ediciones sm

Sinopsis: Nana Bunilda és una nena diminuta que es dedica a anar casa per casa i fer fora els malsons dels infants. Per no acabar tan cansada, decideix agafar l'escombra d'una bruixa dolenta per a poder volar a les cases dels nens i nenes.

ISBN: 84-348-3244-5

Any: 1991

Lloc: Madrid

MONSTRUOS QUERIDOS


Autor: Sergi Càmara

Editorial: Parenting

Sinopsis: El protagonista del conte viu tot el dia espantat i ple de pors: a la foscor, als sorolls...
Un dia, les pors decideixen aclarar les coses amb ell i es presenten a casa seva. A través d'aquest conte, es repassen les pors més comunes i coneixerem estratègies per aplicar per ajudar-los a superar-les.

ISBN: 84-342-4005-x

Any: 2003

Lloc: Barcelona

BLANCANEU

Autor: Germans Grimm       

Editorial: La Galera

Sinopsis: Quan mor la mare de la Blancaneu, el seu pare es casa amb una dona, la seva madrastra, que té un mirall que li diu que la Blancaneu és molt més bonica que ella. Plena d'enveja, envia un caçador per a matar-la. Mentre escapa, troba la casa dels set nans i es queda a viure amb ells. La reina, enfadada, es disfressa i va a buscar la Blancaneu amb una poma envenenada, que la fa caure morta. Un dia, apareix un príncep que vol emportar-se la Blancaneu, i al portar-la els criats, ensopeguen i surt del coll el bocí de poma envenenat. Finalment, la Blancaneu es desperta.

ISBN: 84-246-1404-6

Any: 1992

Lloc: Barcelona

LA BELLA DORMENT

Autor: Germans Grimm

Editorial: La Galera

Sinopsis: El rei i la reina tenen una filla. A la festa, una fada maleeïx la nena, dient que als 15 anys es punxarà amb un fus i morirà, però després una altre fada diu que no mirirà, sinó que quedarà dormida profundament.
Als 15 anys, la princesa toca un fus i cau adormida. Anys després, arriba un príncep que, al veure-la, li dona un petó per a despertar-la.

ISBN: 84-246-1411-9

Any: 1982

Lloc: Barcelona